Fokus, behandling, Massage, Massageteraput, skadebehandling, rörelse, rörlighet, Kungsbacka.jpg
skrattskaparwatt, rörelse, massageterapeut, kungsbacka, massage, sportmassage.jpg
massage kungsbacka.jpg
Fokus, behandling, Massage, Massageteraput, skadebehandling, rörelse, rörlighet, Kungsbacka.jpg

Behandlingar


SCROLL DOWN

Behandlingar


Bli rörligare

JAG SKRÄDDARSYR DIN BEHANDLING

och tillsammans jobbar vi mot ett rörligare och friare liv.

 
skrattskaparwatt, rörelse, massageterapeut, kungsbacka, massage, sportmassage.jpg

Svensk klassiker


världsberömd

Svensk klassiker


världsberömd

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.

•Blodcirkulationen ökar

•Lymfcirkulationen ökar

•Lugnande effekt på nervsystemet

•Frisättning av kroppens egna smärtlindrande hormoner

•Humör och sömn förbättras

•Gör musklerna smidiga och elastiska

•Ökar musklernas näringsupptag

•Minskar den bindväv som bildas i orörliga och skadade muskler

•Kroppens ”lung och ro” hormon oxytocin ökar

 

Hos mig bokar du antingen en 30 min eller 60 min behandling.

massage kungsbacka.jpg

Massageterapi


Inte samma som massage

Massageterapi


Inte samma som massage

Vad är skillnaden mellan en massör och en massageterapeut?

En fråga som jag ofta får och ska här försöka ge en vettig förklaring till. Beroende på vem som frågar brukar svaren bli ”Det är ingen skillnad, en massageterapeut är naturligtvis också en massör, båda jobbar med massage”. För ett mer exakt svar på frågan läser du vidare:

När man jobbar med massage som yrke, och någon frågar vad man gör blir svaret oftast lite annorlunda "Jag jobbar som massageterapeut" därför att det låter mer kunnigt och professionellt. Mer om detta kommer senare i texten.

Massage betyder att man på olika sätt bearbetar ”knådar” kroppens mjukvävnad dvs. hud, fett, bindväv och muskler. Och massörer är samlingsnamnet på alla som jobbar med massage oavsett utbildning, erfarenhet eller kunskap.

Massage - massage för avslappning

Att avslappningsmassage bara gör att man blir avslappnad är en sanning med modifikation. Det finns massvis med undersökningar som påvisar de positiva medicinska effekterna av att vara avslappnad, avspänd. Musklerna blir mjukare, blodcirkulationen kommer i gång, matsmältning effektiviseras vilket förbättrar immunförsvaret, kroppens reningsfunktioner aktiveras och man samlar på sig mindre avfallsprodukter. Avslappningsmassage ger också smärtlindring och är en mycket bra form av "hjälp till självhjälp".
 
Så, det finns absolut inget nedvärderande i en enkel massage. Tvärt om, den har under alla tider givit människan möjlighet till att varva ner, läka såren, somna in eller bara ha en skön stund!

Friskvårdsmassage är ett mellanting mellan massage och massageterapi. Friskvårdsmassage, som namnet anger, utförs på friska människor, utan skada eller sjukdom i rörelseapparaten. De är i stället till för att förhindra skada. Töjning och träning av stabilitet och balans bör också ingå samt "basic" idrottsmedicin. Kurserna är därför lite längre och mer omfattande än en kurs i klassisk massage.

Massageterapi - massage som en behandlingsform

Ordet terapi betyder ”behandling av sjukdom eller skada” och används inom sjukvården för både kroppsliga och psykiska problem. Massageterapi betyder då ”behandling av sjukdom eller skada med hjälp av massage”. Här kommer skillnaden mellan massageterapi och massage tydligt in. En massageterapeut jobbar med ”behandling av sjukdom eller skada” det gör inte massören med en helgkurs i bagaget.

Behandling av rörelseapparatens skador och sjukdomar kräver att man är väl insatt i alla de olika akuta och förvärvade skador som kan uppstå samt rörelseapparatens sjukdomar naturligtvis. Det betyder att, för att kunna behandla måste man vara kunnig i att undersöka så att man vet vad som ska behandlas och hur massagen ska läggas upp. Man måste också via samtal och undersökning försöka förstå om det är massage som är den rätta behandlingsformen eller om ska man skicka klienten direkt till doktorn eller en legitimerad terapeut, en sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor.

Om skadan är behandlingsbar med massageterapi, är det då en ”hands on” behandling som massage som är bäst lämpad eller vore det bättre att rekommendera belastande träning för stabilitet, balans och koordination eller konditionsträning?

Allt detta ska en massageterapeut kunna ta ställning till vilket gör att det krävs en ganska så omfattande utbildning vilket inte avslappningsmassören som jobbar med klassisk massage behöver!

Vad finns för krav på en massageterapeut och vem får kalla sig massageterapeut?

Kraven ställs av skolorna själva med viss uppbackning av den branschorganisation skolan tillhör. Som jag tidigare nämnt är massageterapeut en oreglerad yrkestitel. Det finns ingen kontrollerande myndighet med insyn eller som ställer krav på vad en massageskola ska lära ut eller en massageterapeut ska kunna. För yrkesgrupper som t.ex. läkare och sjukgymnaster är Socialstyrelsen tillsynsmyndighet och utfärdar legitimation utifrån en specifik yrkesexamen.